Генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино е в Гърция, където има срещи с местни законотворци и спортни ръководители, като опитва да помогне в намеренията да се сложи край на заплахата за международна изолация. Инфантино се срещна днес с членове на парламентарната комисия по спорта, като заедно дебатираха около законите за ограничаване на насилието на мачове. УЕФА предупреди, че Футболната федерация на страната (ЕПО) трябва да взима независими решения. Заместник-министърът на спорта Ставрос Контиос и президентът на Гръцкия футболен съюз Йоргос Гирцикас, също присъстваха на срещата.

Гръцката Суперлига беше спирана на три пъти през този сезон заради проблеми с феновете по трибуните, атаки на рефери и заради разследване на най-високо ниво за корупция. Законопроектът, който е внесен в парламента за насилието във футбола, предстои да бъде гласуван другата седмица. Много е сериозна опасността от продължаваща конфронтация и последващо спиране на първенството оказва натиск върху новото ляво правителство, което се оказва неспособно да реагира адекватно, коментират местните медии. Контонис заяви, че правителството е готово да направи изменения в проекта на закона, който трябва да бъде гласуван.

В същото време опозиционната Консервативна партия призова за законопроекта да бъдат изтеглен за нови консултации, да бъде оставена федерацията да работи и да се пристъпи към нови диалози след края на първенството. Олимпиакос вече си осигури шампионската титла на страната със 74 точки от 32 мача, на 12 пред Панатинайкос два кръга преди края на редовния сезон. Отборите от 2-о до 5-о място в крайното класиране ще играят плейофи за място в Европа през лятото.