Наставникът на Етър Сашо Ангелов скочи срещу липсата на футболни терени във Велико Търново. Вторият баща на Валери Божинов сподели пред медиите, че направо е изпитал чувство на малоценност по време на гостуването на Евроколеж в пловдивското село Оризари. Третодивизионият тим разполага там с разкошна база с два терена, осветление, трибуни, съблекални и зала, изградена по европроект.

“В Оризари се чувствах неловко, докато ръководителят на базата Славчо Хорозов ми говореше, че сигурно при нас е много по-добре, тъй като сме били шампион и имаме традиции във Велико Търново. Хората ме питат защо всичките ни контроли са на чужд терен. Отговорът е прост – защото нямаме къде да домакинстваме за приятелски мач. Феновете искат резултати напролет, а момчетата газят в калта и няма къде да проведем едно нормално занятие. Затова събрах футболистите веднага след Нова година и не им дадох никаква почивка, защото исках да използвам, докато бе сухо, за да тренираме. Сега къде да ги закарам в тази кал?!”, попита риторично треньорът.

„Крайно време е от Общината да обърнат внимание какво се прави дори в по-малки населени места извън нашия регион по отношение на спортната инфраструктура. Жалко е Велико Търново да не разполага с нормален терен, на който да водим подготовка и да играем контролни срещи“, заяви Сашо Ангелов.

По думите му вече две години се чака изкуственият терен в района на Спортното училище, който в момента е една яма. Тренировъчното игрище да стадион “Ивайло” пък е засипано със строителни отпадъци.

“Там от не знам си колко време се пише, че плевенска фирма щяла да прави изкуствен терен. В същото време до него има нова сграда със съблекални, които са направени и им трябват само душове. Да махнат боклуците да затревят терена и ще има къде да тренираме в града. Хубаво е, че дадоха един милион за терена на “Ивайло”, но нали за да играем на него, трябва да се подготвим някъде. Добре, че президентът на клуба Александър Нанков осигурява автобуси и вози отборите до съседните села, за да се води подготовка, но в Леденик, Самоводене и Килифарево има терени, за чиято поддръжка нищо не се прави. В Дебелец са два терена, които ползваме благодарение на добрата воля на местните футболни хора. Там става страхотна база, но няма кой да я направи. Ако толкова много пречи Етър на Велико Търново - да го закрият и толкова!”, категоричен бе Сашо Ангелов.