Бащата на Емили Шишкова, която нападна с метална палка съученичка в Стара Загора, коментира пред БЛИЦ инцидента. Според бившия футболист на Берое и ЦСКА Ваньо Шишков дъщеря му е направила това в състояние на афект.

Както БЛИЦ съобщи, 17-годишната Стела е била атакувана в гръб пред дома си от своята доскорошна приятелка и съученичка Емили. Момичето се прибирало от дискотека, когато било изненадано с два удара с метален прът в тила.

„Просто нямам думи. Не знам как да си обясня случилото се. До момента Емили нито веднъж не ми е давала повод да си мисля, че е способна на такава агресия. Не ми е споделяла, че има намерение да се бие с когото и да било. Тя по принцип не е такава. Сигурно всичко е станало на момента, в състояние на афект. Знаете ги какви са младите хора в днешно време – непредсказуеми и неконтролируеми, обясни Ваньо Шишков пред БЛИЦ. – Искам да престанете с журналистическите спекулации. На какво ли не се наслушах, какво ли не прочетох в последните часове...Живи глупости...Било разпра за момчета, било завист от конкурси за красота...Вие разбирате ли, че двете момичета бяха най-добри приятелки? Бяха неразделни.

Само те си знаят какво ги е разделило и от какво е предизвикано това нападение. На никого не пожелавам това, което изпитват родителите на Стела сега. Обадих се на баща й. Извиних му се. Той обаче каза, че ще си търсят правата по съдебен ред. Явно има някакво надъхване от някой, който не иска децата да се разберат. Какво ще правим сега с Емили ли? Ами, ще се наказваме! Съжалявам искрено за инцидента, но вече е късно. На младини и ние бяхме диви и неуправляеми, обаче при момчетата е ясно – бият те, или ти биеш някого, но си траеш. А сега цяла България разбра какво се е случило. Просто не мога да осъзная докъде могат да стигнат днешните младежи. Може би самият живот е такъв, жесток, кара ги да правят такива лоши работи.”

Ваньо Шишков е един от най-популярните старозагорски футболисти в последните 25 години. В "А" група той има 267 мача и 61 гола. Носител е на Купата на България и вицешампион през 1993 г. с ЦСКА. Шампион на Тунис през 1998 г. с Есперанс. За ЦСКА има 8 мача и 6 гола в евротурнирите (2 мача с 1 гол за КЕШ, 4 мача с 4 гола за КНК и 2 мача с 1 гол за купата на УЕФА). Шишков се прочу с изявите си с червената фланелка. За ЦСКА той игра от 1992 до 1995 г. Успя да се разпише и за КЕШ, и в турнира за Купата на УЕФА, където вкара 4 гола при 8:0 над Балцерс и за КНК. В последно време Ваньо работи в системата на МВР. /МИЛЕН ДИМИТРОВ

Още по темата:
Съученичка е разбила зверски главата на Мис Стара Загора с метален прът
17-годишно момиче преби съученичка
Дъщеря на бивш голаджия на ЦСКА нападнала Мис "Стара Загора”