Нападателят на Етър Флорент Боджадж е под карантина в Англия заради роднина, заразен с COVID-19. "Ще бъде там до 20 май, но като се завърне в България пак трябва да изкара 14-дневна карантина и да го тестват", коментира треньорът на "виолетовите" Петко Петков.

Заразеният е бащата на Боджадж, който в момента се лекува.

Бомба в БЛИЦ! Двама български футболисти с COVID-19

Петков изрази недоволство, че трите седмици за подготовка няма да бъдат достатъчни на отбора му преди подновяването на първенството на 5 юни.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Започнахме от днес тренировките, спазваме изискванията на футболния съюз и се подготвяме на групи. Надявам се тази голяма пауза да не се отрази на подготовката и официалните мачове, ясно е, че трябва да се съобразим със ситуацията в държавата. Първенството започва на 5 юни. Моето мнение е, че три седмици са много малко за такъв период. Загубата на спортна форма е най-вече във футболната кондиция. Едва в последната седмица ще има пълноценни тренировки, което е много кратък период. Виждаме, че и в Германия този уикенд стартират. В крайна сметка ние сме щастливи, че ще бъде подновено първенството", каза Петков.

"Не е приятно, че трима основни футболисти ще липсват. Краси Станоев е с положителна проба за COVID-19, след втория тест се оказа, че има изградени антитела. Tой е напълно здрав, но такива са законите - ще бъде спрян за 28 дни, което означава, че няма да можем да разчитаме на него поне в началото на мачовете. Дино Мартинович се завърна от Словения с големи трудности, той има двуседмична карантина. Напълно здрав е, но неговият тест ще бъде направен като свърши карантинният период", добави треньорът на Етър.

Флорент Боджадж: