Доскорошният селекционер на националния отбор до 17 години Викторио Павлов посочи проблемите в юношеския ни футбол, като отличи някои конкретни причини за провала на тима ни в квалификациите. Една от тях бе и скандала с големия талант на Ботев (Пловдив) Крис Добрев, който според Павлов разделил отбора на групички и искал да го смени от първия ден. Треньорът каза това при гостуването в студиото на Диема Спорт. 

Бащата на 16-годишния Крис Добрев - Антон, защити сина си, като разкри, че Павлов е залагал на някои връзкари за сметка на талантливи футболисти.

"Всичко започна преди мача с Израел в началото на годината, когато Крис беше контузен и не го пускаха първоначално от клуба заради наскоро отминала контузия, но в крайна сметка отиде в София. Треньорът не бил доволен, Кристиан играл контузен на мача с Израел.. как да стане. Въпреки това детето отиде да играе, все пак заради България. Оттам нататък Павлов се е държал изключително грубо и арогантно в съблекалнята. Проблемът е дошъл, когато Кристиан е изразил мнение, че играч, който е дълбока резерва в своя отбор играе заради баща си за сметка на талантливи футболисти, като Кръстев от Славия - не е издържал. И това не е единствен пример. Това може да се провери лесно", коментира пред glas.bg бащата на Крис Добрев. 

"Също Ботев (набор 2001) - златният набор, непобедим отбор - има само две деца в националния отбор, за какво говорим въобще? За мен целият отбор трябва да е национален. Четири години поред няма кой да ги бие. Именно заради  липсата на талантливи играчи за сметка на такива с връзки, все едно момчетата играят няколко души по-малко на терена. Това според мен е най-талантливият набор на България, а записва такива слаби резултати. Слави Шопов играе дефанзивен халф, той не знае къде се намира, това нормално ли е? Той (б.р. - Павлов) не е отишъл на един мач, за да ги гледа. Аз бях казал на Кристиан, че няма за какво да му се извинява, въпреки че самият той искаше да го направи. Когато е говорил с шефа на школата, ясно е заявил, че Крис няма да играе докато той е треньор. А Кристиан винаги когато е играл, е играл със сърце, до последно", коментира още Добрев-старши.

Антон говори и относно небезизвестната фейсбук-групичка, която имала за цел да доведе до доставката на Викторио Павлов. "Виждал съм част от коментарите в тази чат - група. Не са чак толкова фрапиращи - детски работи. По-скоро мисля, че са засегнали егото му. Един треньор трябва да е и психолог, за такива неща може да реагираш и по друг начин в интерес на отбора. Треньор като на този Черно море (б.р. - Емануел Луканов) и Стефан Стоянов са далеч по-подходящи за поста. Наблюдавам съм Стоянов как работи с момчетата. Знае кога трябва да им викне, кога да ги успокои. Това е специалист", добави бащата на Крис Добрев.