Кошмарът на Левски и Литекс БАТЕ Борисов е предложил двама от основните си играчи на ЦСКА, научи БЛИЦ. Става въпрос за халф и нападател. Клубът изпитва сериозни финансови проблеми и опитва да пласира скъпоплатените си футболисти.

В ЦСКА може да дойдат полузащитникът Игор Стасевич и нападателят Александър Алумона. Алумона е руснак от нигерийски произход, на 27 години, като в последния сезон е лекувал контузия и има само 11 мача и 1 гол. За дублиращия тим има 4 мача като в тях вкарва 5 попадения.

Стасевич е юноша на клуба, а в изминалата година има 19 мача, 1 гол и 4 асистенции. Той е част от националния отбор на Беларус. Двамата играха в мачовете с Литекс от Лига Европа миналото лято, когато българският тим отпадна с общ резултат 1:4. Халфът бе в тима и по времето, когато тимът му отстрани Левски с 1:2 през 2008 година.

Официалната страница на БАТЕ Борисов пише, че Алумона и Стасевич ще бъдат трансферирани. БЛИЦ не успя да се свърже с човек от ръководството на ЦСКА за потвърждение на новината.