Собственикът на “Левски” Тодор Батков говори за моментното финансово състояние на клуба и евентуална бъдеща продажба, както и какви са били вариантите за треньор освен Николай Костов. Адвокатът отговори и на нападките на Наско Сираков, който каза, че всички некадърници трябва да бъдат изгонени от “Герена”.

“Аз определям политиката в клуба и би трябвало да се приема като основният некадърник. Трудно може да се случи аз да бъда вън от “Левски”. Ако това стане, клубът няма да го има за 5-6 месеца. Легендарни клубове от Източна Европа вече отидоха в историята. Парите, които харча, са висша степен на благотворителност. Аз и моята съпруга построихме голяма църква, отношението ми към “Левски” е същото. Не ми е лесно, но мога да заявя, че в клуба към днешна дата “Левски” не дължи нито на футболисти, персонал нито стотинка. Кажете ми клуб, който може да се похвали с подобно нещо. Преговори за продажбата на клуба няма и за пореден път ще отправя апел: “Предполагаеми инвеститори, приемете ситуацията като висша кауза, защото “Левски” е знаме, икона, идол. Клубът в течение на близо 100 години също влезе в съзнанието на хората. С името “Левски” проговарят дори бебета, втората-третата дума е “Левски” и вие не можете да го отречете”, заяви Батков.

“Колкото до Сираков и Стоилов - въпреки че много хора се опитаха да ме убеждават, че Стоилов е алтернатива, той за мен не беше такъв. Казвам го не с неуважение към него или негативна оценка. Той показа високи успехи именно тук при нас, а Сираков беше директор. Това никой не може да отрече. Те влязоха в златната книга на клуба, но не мисля, че светът трябва да се върти около тях. Приемете, че аз реших назначението на г-н Костов като предизвикателство. Виждате какво става в клубния и националния отбор. Дайте да дадем шанс, на един българин, който е тръгнал като гастарбайтер, водил е деца, юноши и е направил не лоши успехи, да ни научи, да ни покаже как се работи”, допълни босът на “сините”.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ