Собственикът на "Левски" Тодор Батков благодари на премиера Бойко Борисов, който помогна на "сините" да имат нов спонсор в лицето на "ВТБ Капитал".

"Искам още веднъж да подчертая решаващата роля на премиера. Той е голям политик. Благодарим му, че ни помогна. Той има морал. Няма как дори и да си помисли да се намесва в нещо подобно", каза Батков, след като беше попитал дали Бойко Борисов не помага на "Левски" да стане шампион.

"Борисов е спортист, играе по правилата. И ние като клуб много държим на феърплея. Не сме служебни шампиони. "Левски" никога не е бил служебен шампион в цялата си история. Ако има феърплей, ще бъдем безапелационни шампиони", добави Батков.

"Не загубихме присъствие на духа, докато се говореше, че договорът със спонсора няма да се осъществи. Искам още веднъж да подчертая решаващата роля на премиера за подписването на спонсорския договор. Процесът продължи от втората половина на ноември до края на януари. В тези отношения има две страни и нямаше как да не се съгласим да запазим в тайна подписването. Ние сме изключително доволни от факта, надяваме се, че поставяме основата на едно дългосрочно сътрудничество. Уверен съм, че нашите привърженици разбират жеста на тази голяма банска, която в решаващ момент помогна на най-големия футболен клуб в България. Може би има някаква символика, че тази пресконференция е на 3 март, на тази голяма дата", продължи босът на "сините".

"Договорът с "ВТБ Капитал" е с много ясен механизъм как може да продължи сътрудничеството с новия спонсор. Не мога да разкрия сумата по него, но тя е достатъчно съществена и запълва по-голямата част от традиционната дупка в бюджета. Това спонсорство и материалното изражение ни дава спокойствие и сигурност, което е много важно. Благодарение на това, ние сме единственият или един от малкото, които плащат пълния размер и редовно заплатите на играчите си, както и данъците си. След като се договорихме с Иво Тонев, изчистихме бюджета към днешна дата. "Левски" е нещо, в което си струва да се инвестира. Спонсорството, в клуб като "Левски", е в голяма сметка и дарителство", каза още Батков.

Колкото до другия договор за спонсорство, който стана ясен преди няколко дни, с турската болница "Аджъ Бадем", Батков заяви: "Получихме предложение преди около 4 месеца, време в които проучихме достатъчно тази верига от клиники и болници. Представят се за най-сериозната медицинска верига в Турция. Има 11 хиляди души персонал и обслужва половината от отборите в турската Висша лига, в това число грандовете. От 5-6 години, ние имаме политиката, че всички по-сериозни манипулации се правят в чужбина, което струва пари. Само за една година харчим между 100 и 150 хиляди лева за подобни манипулации. Ако ни се предоставя спонсорски договор в това отношение, ние трябва да сме идиоти да не се съгласим."

Колкото до Наско Сираков и задочната словесна война между двамата, адвокатът каза: "Не отричам приноса на Наско Сираков за "Левски", но мисля, че тандемът тогава и моя милост, и моите пари, са в основата на онези успехи. Затова не е редно да се говори в единствено число."