На спешна среща в Община Смолян бе взето решение ПФК Родопа да продължи участието си в Източната "Б" група, информира сайтът на клуба. За тима до Нова година е заделен бюджет от 380 000 лева като с малко повече от 10% от сумата помага Тодор Батков за детско-юношеската школа, около 110 000 лева от Община Смолян за база и школа, а останалото от фирми, договорени от клуба.

Областният управител и президент на отбора д-р Петър Фиданов изрази благодарността си към Община Смолян и в частност кметът Дора Янкова за усилията положени да се реши този труден казус. Той се надява това да бъде оценено от обществеността.

За старши треньор на отбора беше предложен Ангел Караиванов, а за негов помощник Звезделин Чаушев. За сега наставникът не е дал съгласието си твърдо, но ще помогне за сформиране на тима до избирането на управителен съвет. Общото събрание продължава утре от 18:00 часа. На него ще се избере ръководство и управителен съвет.

Днес бе постигната и техническа договореност ПФК "Родопа" и ФК "Смолян 2000" да се обединят в частта си детско-юношеска школа. В представителният отбор ще се залага предимно на местни футболисти, като в момента са налице 11 професионалисти и 5 аматьори. Ще се търси вариант да бъде отложена и следващата среща със Спартак (Варна) от първенството на Източната "Б" група, за да може да бъде окомплектован отбора.

Кметът на града Дора Янкова изрази ясна позиция, че от тук нататък всичко ще е открито и по правилата. "Длъжни сме да запазим клуба, който е единственият професионален в региона", каза Янкова.

Тя изрази надежда всички кметове и фирми в Областта да помагат на Родопа. Също така се търси основен спонсор и партньор във футбола. Г-жа Янкова призова да се заровят томахавките в името на футбола в града. /БЛИЦ