Тодор Батков и представители на тръст "Синя България" дават пресконференция в момента на "Герена". Ето първоначалното изказване на адвоката, в което той посочи колко задължения е бил натрупал клубът за последните години. Дългът е в размер на 35-36 милиона лева. Почти 30 милиона са пари, дадени от Батков, които вече са похарчени. Те ще бъдат апортирани и така дългът на "Левски" ще намалее до 7 милиона лева. Според думите на адвоката обаче към края на финансовата 2014 година клубът ще излезе с баланс на нула или дори на печалба, тъй като ще бъдат приспаднати пари от 2007 година, когато са постъпили парите от участието в Шампионската лига.

"Пресконференцията има за цел да разкрие какви договорки бяха направени и какво предстои да се случи в следващите 40-45 дни с "Левски". Както ви е известно, футболен клуб "Левски" не е провеждал общо събрание на акционерите от 2011 година. Причината затова е, че в края на 2012 година ние имахме официална среща с потенциален генерален спонсор, с когото бяха постигнати определени договорки като допълнение към спонсорството да им бъде предоставен част от пакета акции. До днес това не се случи. Междувременно клубът като финансов резултат генерира много голяма загуба в порядъка на 35-36 милиона лева. Това не остана незабелязано от УЕФА и ние бяхме санкционирани с определени глоби. В края на октомври, след като беше извършена огромна по обем работа, бе стартирана процедурата по апортиране на тези вземания.

Общото събрание на акционерите има за основна задача да увеличи капитала на дружеството чрез апорт на акумулираните от 2006 година задължения към мажоритарния акционер. В резултат на този апорт искам да заявя, че загубата на Левски за финансовата 2014 година ще бъде сведена до около 7 милиона лева и с едно решение за неразпределяне на формирана печалба от 2007 година, когато влязоха парите от Шампионската лига, към края на финансовата 2014 година "Левски" ще стопи цялата загуба и фактически ще приключим годината на печалба.

Общият размер на вземанията, които предстои да бъдат апортирани, е 29 милиона лева. Това са пари, които са били инвестирани и изразходвани по живо, по здраво. Събранието е насрочено за 17 декември от 10:00 часа", каза Батков. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ