Президентът на “Левски” Тодор Батков почете честванията по случай 69-годишнината от рождението на Георги Аспарухов поднесе цветя на паметника на Гунди. Адвокатът обяви, че директиви е имало преди 45 години, когато ЦСКА е станал шампион 10 пъти поред (всъщност Батков греши - поредните титли на ЦСКА са 9).
 
"Не бях на дербито с ЦСКА, тъй като мой близък претърпя инцидент и нямаше как да присъствам на стадиона. Доволен съм от победата. Показахме мъжество и характер, а не качество, но и то ще дойде. Не искам да се заяждам с ЦСКА, но времето на директивите мина. Имаше ги преди 45 години, когато един отбор стана 27-28 пъти шампион. От тях 10 пъти поред. Няма какво да коментирам - ЦСКА няма да стане шампион", заяви адвокатът.
 
“Ясен Петров ми се обади веднага след победата с 1:0 във Вечното дерби, за да ми я посвети. Каза ми: “Посвещавам тази победа на Вас и искам поне отчасти да Ви се извиня за загубата, която допуснахме на "Герена" от ЦСКА”. Винаги съм го харесвал Ясен. Той показа, че е мъжкар за разлика от други, които искаха да си тръгнат още след мача с Локомотив и напуснаха след мача с Миньор", поясни Батков.
 
"Не смятам да отговарям на дебелашките шеги, които се правят на гърба на “Левски” и които идват от хора, станали такива в нашия клуб", коментира президентът на “Левски” по повод думите на Емил Велев, че за “сините” няма да е фатално да пропуснат евротурнирите след 22 поредни години участие.