Чистката на чужденците в “Левски” ще бъде факт след края на сезона. Още през зимата част от тях ще си стегнат багажа и ще напуснат “Герена”. Собственикът Тодор Батков е обявил, че няма да търпи повече скъпоплатените играчи, от които няма полза.

Първи в списъка на адвоката е Тони Калво. Испанецът има договор до лятото, но се очаква да напусне още след края на есенния полусезон. Ако не му се намери отбор, той ще бъде пуснат като свободен агент. Същото е положението и с Ларс Рисп. За Сьорд Арс има надежди, че ще си уреди трансфер през зимата, пише вестник “Тема спорт”.

Титулярите в последните два сезона Сержиньо Грийн и Дъсти Мулдер най-вероятно няма да получат нови договори. По този начин те ще са свободни през лятото.

Най-деликатно е положението с Дарко Тасевски. Ръководството цяло лято се опитваше да го продаде, за да закърпи бюджета, но без успех. Сега на “Герена” се надяват, че все някой ще купи македонеца през зимата.

Последният в списъка на Батков е Марко Видович. Черногорецът разочарова, като не е изключено клубът да му плати компенсация, за да си тръгне./БЛИЦ