Собственикът на Левски Тодор Батков бе категоричен, че тимът трябва да победи и в двата мача евентуалния си съперник във 2 квалификационен кръг на Шампионската лига. “Сините” ще се изправят срещу победителя от двойката Сант Жулия (Андора) – Тре Фиори (Сан Марино).

“Нямаме право на грешки, без разбира се да подценяваме противника. Най-после и на нашата улица да изгрее слънцето. Иска ми се да почнем с две победи, казах го и на треньора преди малко”, каза Батков пред Ринг ТВ.

“Хубаво, ще си ходим при евентуален провал, но кой ще компенсира тъгата и болката на хората. Когато Левски върви добре, цяла България е в добро настроение. Мога да кажа, че съм фаталист. Аз бях на един-единствен жребии с покойния вече Владо Грашнов през 1999 година, когато ни се падна Ювентус. От тогава казах, че ако имам работа в УЕФА, ще ходя, но на жребий никога няма да бъда”, продължи босът на “сините”.

“Работим по още един трансфер, който е задължителен. Името е много добре познато. Аз мисля, че той и алтернативата му са достатъчно близо до преминаване в нашия отбор и ще го решим до няколко дни. Мениджърът на Макриев пристига утре, надявам се да договорим личните условия на играча. Към него имаше предложение от голям белгийски и холандски отбор, които обаче не играят в евротурнирите. Става дума за много пари, но той предпочете нашата оферта. Макриев е наш юноша, преди години го изпуснахме по много глупав начин, така че е време правдата да възтържествува. Натежа и факта, че играем в Шампионската лига. Преговаряме за трансфер на Макриев, а Ашдод си запазва правото на 50 процента от бъдещ трансфер”, допълни Батков.

"Феновете ме посъветваха по-малко да говоря. Мисля, че прекалих с говоренето миналата година. Готвим се съзнателно, задачата е да се представим убедително с две победи и да минем задължително и следващия кръг.

Левски е един от малкото клубове в Европа, който няма финансови проблеми и не е имал никога. Левски не се продава и аз го казах няколко пъти. Глупаво е да се мисли, че ще продам клуба на тези хора, които се спрягат. Името на Левски е свято, не само че не продавам, а и купувам, ето че придобих акциите и на г-н Чорни”, завърши Тодор Батков./БЛИЦ