Тодор Батков изригна мощно след изразителната победа на "Левски" с 4:1 над Литекс, говорейки за поръчки и настоявайки "сините" да вземат служебна победа над ЦСКА заради това, че "армейците" спряха свои свои футболисти за младежкия национален отбор.

"Съдията имаше чувство за вина, че не е изпълнил поръчката! Видяхте колко картона им спести. Съвестта му беше гузна. Да, картонът на Гаджев е заслужен, вади го за следващия мач. Спираме със съдиите", заяви Батков.

"Много съм доволен от днешната победа. "Левски" е един от трите най-добри отбора, от които на този етап се откроява Лудогорец. Това беше важна и убедителна победа, важна крачка към приключване на сезона с добър точков актив и в първата тройка. Като изключим Лудогорец, който доминира като игра и класа на футболистите, след това има 3-4 отбора – Литекс, "Левски", ЦСКА и пловдивските "Ботев" и Локомотив, така че ще е важно да се печелят преките сблъсъци. Ще се борим до последно за титлата. Колкото и да са ни отписвали, ние винаги стигаме до титлата, или до решаващ мач накрая", коментира Батков.

Той беше помолен за коментар относно реакцията на Стойчо Младенов, след като футболистите на "сините" излязоха с фланелки с надпис "7:2" на загрявката преди първия 1/8-финал за Купата на България срещу "червените", който завърши 0:0. "5:0, 7:1 и много можем да извадим, защото ние сме "Левски". А това, което направиха с националите, е много укоримо. Не може, сравнявам го с военна ситуация, има принципи", заяви адвокатът.

"Дисциплинарната комисия казва, че никой не ги е сезирал. Това е излагация и за футболния съюз. Не били сезирани, не пратили повиквателните навреме... Съвсем скоро ще разберат какво е мнението на "Левски" за тях. Ще го разберат на конгреса. Да, искаме служебна победа срещу ЦСКА. Очевидно така не може да се продължава, това са правилата. Позор, сравнявам това, повикването с тръба, с която се викат всички под знамената, да защитават родината. Тогава няма място за дребни сметки, хитрини и наглост. Ние имаме 8 души в националния до 19 години. Спокойно можехме да спрем Боби Цонев и Вутов, за да ги ползваме в нашите мачове. Дайте да закрием държавата! Ние никога не сме спирали наши футболисти за националните гарнитури. Така ще бъде и занапред. Но това, което те сториха, не може да остане безнаказано. Трябва да ни присъдят служебна победа. Не искаме да печелим с неспортни средства. Ако остане безнаказано, ще бъде прецедент, тотален прецедент. Ако остане така, ще се компрометира БФС. Няколко босове ще се поставят над знамето, над името на България, над химна. Ако ще е така, кажете?!", призова Батков.

"Задкулисни игри има през целия шампионат. Чакам да видя дузпа срещу новите шампиони", допълни Батков, но му бе подсказано, че такава вече беше отсъдена срещу Лудогорец - "Кога? А, да, в мача им срещу Литекс, сетих се. Вярно, пишат история."

"Спокойно за ЦСКА, били сме ги, и ще продължаваме да ги бием. При нас проблеми няма. С днешната заслужена победа идва спокойствието", добави Батков.

"При нас няма проблеми. Премиите Йовов ще ги обяви на играчите. Имаме шест мача, в които трябва да се концентрираме и трябва да се представим по най-добрия начин - 5 шампионатни и с ЦСКА за Купата. Строежът на стадиона върви добре. Когато има нещо за "Газпром", ще го съобщя", завърши Тодор Батков.