Президентът на "Левски" в оставка Тодор Батков беше сред многото присъстващи на погребението на дългогодишния шеф на обединения спортен клуб "Левски" Стоян Хранов. Адвокатът не спести ласкави думи за своя дългогодишен приятел и призна, че е притеснен за бъдещето на ОСК "Левски".

Батков обяви също така, че няма да иска нито една акция на клуба на събранието на 23 ноември, когато ще бъде освободен официално от поста.

"Харесвам този "Левски". Има дух, има непримиримост. Мисля, че самите играчи искат да станат шампиони този път и заплатите са на втори план, които между другото взимат на време", коментира Батков.

"На 23 ноември е събранието. Надявам се, че всичко ще е наред. Поддържаме много добра комбинация с новите акционери, виждаме се, но те си движат нещата и си взимат решенията - Баждеков, Гонзо, Стойчо. Дали ми липсва "Левски"? Не искам да коментирам този въпрос, но всъщност не съм се отдаличил, а и все още съм формално президент, въпреки че подадох оставах през юни и се надявам на 23-и да бъда освободен официално", каза Батков.

"Дали "Левски" има шанс за титлата? Нека ръководството определи целите, но смятам, че "Левски" има сили да стане шампион, поне го показва до момента. Литекс и Лудогорец са основните конкуренти, но ако играчите на Лудогорец заиграят както знаем, няма да са това, което са в момента. Именно затова смятам, че те са в по-голяма степен конкуренти от Литекс", смята адвокатът.

"Относно акциите няма да запазвам никакви на мое име. Винаги съм казвал, че е формалност кой ги притежава. Всеки, който държи акциите на "Левски", го прави от името на всички левскари и да има един по-силен "Левски". А не акциите от търговско дружество, от което чакаш дивиденти", завърши Батков.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016