Тодор Батков похвали две от новите попълнения Станислав Ангелов и Базил де Карвальо. И двамата имат нещо общо с клуба в предишни години. Пелето беше част от силния отбор на “Левски”, който участва в групите на Шампионската лига и игра четвъртфинал за Купата на УЕФА. След това обаче избяга, предпочитайки по-добра оферта от Германия. Базил де Карвальо беше пред трансфер на “Герена” преди време, дори го представиха като ново попълнение, но след това се върна в Локомотив (Пловдив).

“Станислав е добро момче, никога не съм имал проблеми с него. Той е част от златния ни тим. Ситуацията с него преди време просто беше отстояване на интересите на “Левски” от моя страна. За Карвальо досега не съм казал нито една лоша дума, той е феноменален футболист. Тогава трансферът му започна, но не се осъществи. Колегите от Локомотив Пловдив опитаха да ни подведат, като ни го пратиха контузен, но това е забравена тема”, коментира Батков. Шефът добави, че националът на Гвинея Бисау не е пристигнал на “Герена”, за да бъдат прекратени съдебните дела между него и клуба: “Не се притеснявах, че той ни съдеше, аз никога не съм губил дело. Всичко вече е уточнено с него е мениджъра му и той е прекратил всички дела.”

“В неделя отидох в църквата и поздравих Елин Топузаков, но трябваше да пътувам за Москва. Честитих му за сватбата и му казах, че го чакаме на “Герена”. Но нека и той да учи, да завърши и го чакаме”, заяви Батков, явно имайки предвид след време да предложи треньорски пост на Топчо в школата на клуба.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ