Собственикът на Левски Тодор Батков развърза кесията, след като отборът спечели Суперкупата на България. На финала снощи “сините” победиха с минималното 1:0 Литекс с гол на Седрик Бардон, а в края на двубоя дори останаха с девет души заради червен картон на Тиберканин и контузия на Владимир Гаджев.

Адвокатът е изненадал приятно играчите с премии от по 5000 лева за спечеления финал, като е обещал доста по-солидни бонуси при отстраняване на ФК Баку. Батков решил да стимулира играчите преди реванша с тима от Азербайджан, като добавил, че двубоят от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига в сряда е на живот и смърт.

“Всички осъзнават, че това е най-важният ни мач, тъй като ако бием, ще играем в Европа поне до Нова година”, казал Батков.

Собственикът на шампионите не пропусна да се заяде и с националния селекционер Станимир Стоилов, който не повика Георги Петков за контролата с Латвия. “Това решение е скандално. Сигурно Мъри знае, че вече нямаме шансове за Световното и затова е решил да не вика най-добрите играчи от “А” група”, завърши босът на Левски./БЛИЦ