Собственикът на Левски Тодор Батков се срещна с фенове и говори по наболели въпроси свързани с бъдещето на клуба. След повече от два часа босът на "сините" даде обширно изявление пред чакащите го журналисти и говори по актуални теми.

"Убеден съм, че ще постигнем пет поредни победи, след което ще изиграем още осем мачлета и ще сме новият стар шампион. Казвам това, защото видях, на какво дередже са останалите отбори. Ние сме зле, но те са по-зле. Още след 27 март, когато е дербито с вечния съперник ще имаме реален шанс за титлата, след което само ще доиграем първенството", каза Батков.

Адвокатът сподели, че отборът му струва 15 милиона евро и това е сумата, за която би продал клуба. Въпреки това  даде да се разбере, че има още две условия, на които евентуалният кандидат би трябвало да отговаря, за да купи „сините”.

„Общо-взето съм доволен от срещата, защото получих кураж да продължа да бъда начело на Левски. Много истини се казаха, имаше изказвания на висок тон, аз не се притеснявам, а съм един от тях. Имаше обяснения за моето агентурно минало. Попитаха ме при какви условия бих продал отбора. Имам три условия за това. Първото е почтеността. Парите сами чисти, аз обичам България. Второто е, да има потенциала да покрива дефицита и за запълване на дупките. И третото – цената е 15 милиона евро – толкова съм похарчил аз, не го крия. Готов съм да приема партньор, който да помага. Но засега не се е появявал такъв човек", каза още босът.

Запитан колко му струва издръжката на Левски на месец, собственикът на клуба отговори: „Зависи от периода – когато има пари от евротурнирите, ми струва по-малко.” Той даде за пример и конкретни цифри, като според тях месечно плаща между 700 хиляди и 300 хиляди лева.

На въпрос, защо все пак продължава да издържа отбора, след като е толкова трудно, той каза: „И аз се питам защо го правя. Но след всяка такава среща с феновете добивам кураж, за да продължавам да го правя. Левски това е България. Правил съм грешки, но кой не прави?”

Батков добави, че се надява да присъства на мача с Литекс в Ловеч, ако е в България, тъй като по това време може да тече дело, свързано с Чорни в Лондон.

"Да, съжалявам, че взехме Рабех. До два дни ще е ясно колко пари ще вземем от него. Анжи трябва да ни плати цялата сума, която договорихме, но хората също не са виновни. Те плащат за играч, който в момента го няма. Не ми се коментира повече. Рабех ми излезе доста скъпо, и като пари, и като нерви, които изхабих по него", каза още босът на "сините".

На въпрос защо клубът не е поискал чужд съдия за мача с Литекс и дали причина е финансовата нестабилност, Батков отговори: “Този въпрос не е сериозен и не искам да го коментирам. Когато вечният съперник започне да си плаща на футболистите, на Министерството на спорта и на МВР, тогава ще ме питате. За съдията с Литекс какво да кажа? Той се справи добре с дербито, тогава му се извиних. Малко обаче ми е странно, че рефер от Перник ще ни свири точно с Литекс, след като знаем от кой град са собствениците на вечния съперник./БЛИЦ