Тодор Батков скандализира с изказване за големия съперник ЦСКА. Той говори за неяснотата около бъдещето на "червения" клуб в "А" група, като директно нападна "армейците" с обвинение, че в момента така се опитват да нагласят нещата, че погазват историята.

„Изключително неприятно е това, което се случва с ЦСКА. Има правила, които са за всички. Аз не искам да се заяждам и да забивам пирони в ковчега. Ние също може да не плащаме данъци. Пожелавам им успех, защото първенството няма да е същото, ако ЦСКА го няма. Няма да има интрига", започна Батков.

"Теоретично нещата със сливането са възможни, но сроковете са кратки. Първенството започва след 18 дни. Второ, не съм детайлно наясно с правилата на ФИФА и УЕФА. Според мен по финансовия феърплей, това си е умишлен фалит, а той е криминално деяние по наказателните кодекси на всички държави. Не искам да коментирам, но е пошло и гадно да вземеш годината на създаване на клуб, на който си избил цялото ръководство, разстрелял си го, разстрелял си го, за да им вземеш стадиона. Говоря за АС-23. Това е поредният парадокс. Има, те могат да ви кажат повече. И да отидеш да им вземеш името, или годината...", възмути се адвокатът.

За това, което феновете на ЦСКА направиха пред сградата на БФС, Батков заяви: „Това е позорно деяние. Имаме правоохранителни органи, има съдилища, не знам там как се казват, Цимбици ли са... Всеки да си отговаря за деянията. Какво им е виновен БФС - 5 години им ходи по гайдата и непрекъснато компромис след компромис.“