ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Тодор Батков най-после се реши да върне Наско Сираков, който беше големият липсващ на "Герена" в последните 5 години. Адвокатът и легендата са провели среща в понеделник вечер и за радост на по-голямата част от "сините" запалянковци са успели да договорят условията, които легендарният нападател е поставил. Батков изслушал желанията на Сираков, приел ги и при това положение голмайстор №1 в историята на "Левски" отново ще работи за любимия си клуб.

Очаква се във вторник новината да бъде обявена официално и Сираков да заеме поста изпълнителен директор. Той беше освободен от Иво Тонев, който обяви оттеглянето си след кошмарния за "сините" финал на първенството срещу Славия (1:1) и изпуснатата титла. Както е известно, преди това воденият от Николай Митов тим загуби по драматичен начин и Купата на България, отстъпвайки на Берое след изпълнение на дузпи.

Със сигурност Сираков ще направи рокади в ръководство на клуба, като е възможно да бъде премахната позицията на спортен директор, заемана в момента от Даниел Боримиров. Също така най-вероятно ще бъде разформировано и скаутското звено, оглавявано от спуснатия от Иво Тонев - Дончо Донев.

Продължава неяснотата и за Христо Йовов. Както е известно, Бижутера прекрати състезателната си кариера и очаква ръководен пост в клуба, но такъв все още официално не му е предложен. По всяка вероятност тежката дума ще има новият-стар силен човек в "Левски" Наско Сираков.

Легендата напусна "Герена" през 2008 година, когато Тодор Батков го уволни заедно със старши треньора Станимир Стоилов. Със Сираков и Мъри начело "Левски" постигна най-големите си успехи през новия век. Тандемът изведе "сините" до 1/4-финал в Купата на УЕФА и влезе в групите на Шампионската лига, но през 2008-а загуби титлата с изоставане от 16 точки от ЦСКА и Батков взе решение да ги отстрани. Адвокатът и Сираков постоянно се атакуваха след това, като именно легендарният нападател беше един от най-големите критици на управлението на любимия му клуб. На члена на Изпълкома на БФС му беше станало навик да изригва във "Фейсбук" срещу Батков и Сие, но напоследък правеше впечатление, че се беше кротнал и не обелваше нито дума срещу ръководството, треньорите и играчите на "Левски".