Собственикът на Левски Тодор Батков обвини колегите си от ЦСКА, че стоят зад псевдотрансфера на четиримата му играчи в Рубин (Казан). Това той каза в интервю за Гонг.бг, излъчено по “Дарик”. Според Батков близки до Димитър Борисов и Иво Иванов са организрали всичко около случката с "туристите". Както е известно Живко Миланов, Дарко Тасевски, Юсуф Рабех и Зе Суарес трябваше да подпишат с Рубин (Казан), но след пристигането им в Русия стана ясно, че клубът им е жертва на заговор.

Адвокатът сподели, че поръчителите и мотивите са ясни и той е посочил имената им в жалба до главния прокурор. На въпрос ще каже ли имената им, заяви: “Да! Това са, така наречените, новоизлюпени футболни босове и собственици на ЦСКА, Димитър Йосифов Борисов и Иво Димитров Иванов! Те са поръчителите и хората, които са се възползвали”.

Той поясни, че е намесено и “черното тото”. ”Има крупно залагане в няколко тотализатори, по всяка вероятност, някои от тях са нелегални. Не са на територията на България, като са заложили крупна сума, като е ясно каква е и къде е депозирана в брой, в една европейска държава. Ясно е и каква горе-долу е печалбата. Резултатът е манипулиран въз основа на измамата, на която бях подложен аз и Левски. Говоря съвършено точно, все пак съм на 51 години и нося цялата отговорност. Все пак от 20 години съм адвокат, абсолютно съм наясно с нещата, абсолютно съм наясно и с извършителите”, разкри собственикът на “сините”.

”Призовавам прокуратурата да доведе нещата до край, не случайно правя това публично изявление, за да няма връщане назад. Призовавам службите, които са натоварени да събират доказателствата, да продължат да го правят безапелационно. Призовавам данъчните органи, да си съберат данъците от ЦСКА, които наскоро бяха публично обявени и са около 4 милиона и половина лева. Призовавам министъра на спорта, г-н Свилен Нейков, да си събере дължимите суми за ползване на три прекрасни спортни съоръжения без да е събрана нито стотинка. Сумата е милион и седемстотин хиляди лева. Призовавам и българското правосъдие, да си свърши работата с тези двама хубавци, за висящите им дела, които имат! Става дума за тежки престъпления, включително изнасилване, измами и т. н! Ще поискам и час по-скоро в разследването да влезе и БФС. Ще поискам от Вальо Михов да се съберем ПФЛ, защото такива хора нямат място в българския футбол, който и без това достатъчно е замърсен. Ще информирам и ФИФА да търси отговорност на столичния клуб. ФИФА и УЕФА са твърдо против манипулирането на мачове. Нося отговорност за думите си, не искам да разкривам още факти и доказателства”, каза още адвокатът./БЛИЦ