Тодор Батков коментира бъдещото сътрудничество с “Газпром”. Както е известно, адвокатът беше в Русия в последните няколко дни за преговори.

“Нека оставим малко тази тема. Като има някаква яснота, ще ви съобщим. Това, което се случи през изминалите няколко дни, озадачи доста хора. Не казвам, че подписването на договора е свързано с политическата стабилност, но определено е хубаво да покажем и някаква стабилност във вътрешно политически план. “Газпром” е голяма компания, знаете, че влиза в България с колосален проект. Ние сме основна брънка в този проект и е нормално хората да си задават въпроса, какво ще стане от тук нататък. В непрекъсната връзка сме с тях, аз съм оптимист”, заяви Батков след победата на “Левски” с 3:0 срещу Видима-Раковски днес на “Герена”.

“Първите два мача ще дадат отговор на въпроса, дали ще спечелим титлата. Трябва да победим задължително. Имаме 20 мача да изиграем, дай боже да постигнем, айде да не са 20, но да са 19 победи и един равен и да спечелим и двете купи. Уточнили сме се премии, колективният договор е уточнен, платили сме заплати, траншове. Нещата са стабилни. Строежът на стадиона върви в график, т.е. в момента е на база изчистване. Мисля, че са налице всички предпоставки догодина, за стогодишнината, да имаме нов сектор “А”. Правим всичко възможно да обезопасим терена, за да играем мачовете си на “Герена” през пролетта, все пак това е нашият дом. Не ми се ще да плащаме излишни пари за наем на друг стадион. Не знам защо, но на нас ни искат повече пари от другите клубове. В Европа очевидно ще играем на Националния стадион. Въпреки че срещу Жилина играхме на стадион, на който също правеха ремонт и беше затворен сектор “А””, допълни шефът./БЛИЦ