Собственикът на “Левски” Тодор Батков обяви публично месечната заплата на звездата Гара Дембеле. Нападателят получава 17 хиляди евро на месец плюс отделна премия за всеки отбелязан гол.

“Да, той остава при нас, спокойно. Поне до лятото. Футболист като него трудно можем да задържим. Вчера е изиграл феноменален мач срещу Динамо (Москва). Опонентът му от другата страна – Кевин Курани, бивш национал на Германия е с 400 хиляди евро месечна заплата. На нашия е 14 хиляди, а сега стана 17 хиляди евро. Увеличих му я, за да мога да го стимулирам. Ще му давам и премия на всеки гол”, заяви Тодор Батков в предаване по Нова телевизия.

“Няма да скрия, че с назначаването на Гонзо и особено сега, когато направихме амбициозна селекция, нашата основна задача е да направим пробив в Шампионската лига. С новите попълнения и оставането на Дембеле ние имаме отбор за груповата фаза на Шампионската лига”, допълни адвокатът.

“Само да изкараме сезона трябва да налея около 700-800 хиляди евро и после да мисля как да платя премиите за титлата и купата, които ще спечелим. На “Герена” всичко е спокойно, чакат ни много радости, убеден съм, че през тази година любимият ни отбор заедно с всички вас феновете и с ваша подкрепа ще запише нова златна страница в историята си”, каза още босът на “сините”.

“Трябва да се молим тези емири или руски олигарси да погледнат към нас. Казвам го на шега. Ние имахме един олигарх, който го изгонихме. Чорни в момента е в Израел, подкара 60-ата си година. Бори се, води тежко дело срещу Дерипаска в Англия. Има дело срещу него в Испания, в Израел. През 2004 година той се отказа от “Левски” и ми каза да прехвърля акциите на тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Нямаше как да го направя, как щях да погледна хората в очите, това щеше да е катастрофа”, допълни още собственикът на клуба.

Той коментира и уредените мачове: “Чувал съм много, но категорично заявявам, че в “Левски” това няма как да се случи. “Левски” не дава и “Левски” не взима мачовете си с уговорки. Срещу нас всеки играе на смърт.”

Батков взе отношение и за отнетия лиценз на ЦСКА, за което бе обвинен от бившия шеф на “червените” Александър Томов: “Искрено съжалявам за Сашо, не бих желал да съм на неговото място. По никакъв начин никой от “Левски” не е повлиял на даването или взимането на лиценза на ЦСКА. Истината е много проста, 2008 година вече имаше нови правила за лицензиране, които УЕФА бе приела. Едно от категоричните условия, за да бъде лиценз, към края на финансовата 2007 година, е клубът да няма задължения към данъчното ведомство. През март бе направена първа проверка, през април без знанието на клубовете лицензионната комисия отново направи проверка на всички клубове, които трябваше да участваме в УЕФА, включително “Левски” и ЦСКА. На нас ни изпратиха писмо, че дължим 350 хиляди евро, които да платим в срок. ЦСКА също получи, но за много голям дълг, те просто не си бяха плащали данъците за последните 2 години. Единственото, което направих е, да кажа, че ако те получат лиценз, аз няма да мълча.”/БЛИЦ