Тодор Батков се видя днес с президента на "Газпром" Алексей Милер, след което изрази оптимизъм, заявявайки, че очаква през август най-после да бъде подписан спонсорският договор между руската компания и "Левски". Адвокатът не подмина и темата за ЦСКА.

"Няма да е добре, ако в края на другата седмица започнем първенството без ЦСКА. Казвам го искрено. Не е справедливо, макар и косвено, ние да бъдем обвинявани в някакво толериране за сметка на сегрегиране на ЦСКА. До преди 5-6 години цялата база, която ползваше ЦСКА бе в патримониома на военното министерство и имаше заделена всяка година сума от бюджета, с която се покриваше издръжката, текущите ремонти, че дори се правеха подобрения и инвестиции. Също така се плащаше на персонала, който обслужваше тази база", каза Батков.

"Настоящите им собственици с какво се финансират? Имат над 20 концесии. Това са публични финанси, излезли от твоя и моя джоб, от такси смет или от субсидии от бюджета, преразпределени към общини, които на тях им наливат парите. Техният бизнес какъв е? Публични финанси. И на фона на това да се изпъчиш и да кажеш, че държавата дава всичко на "Левски". Нима Чорни има връзка с българската държава, или М-Тел, или ВТБ, или "Газпром", коментира Батков.

"Имаме действащ договор с ВТБ до края на годината. По правилата на УЕФА имаш право на един спонсор на екипа. Ние имаме два и трябва да изберем в кой момент, с кой ще играем. Има договорка между двата спонсора и нас, че в квалификациите ще играем с М-Тел, дай Боже да влезем в групите и ще играем с ВТБ Кепитъл. Въпросът ще бъде, ако влезем в групите и дотогава е решен въпросът с "Газпром". Очевидно е, че той ще ги отвее другите", каза още Батков.