Тодор Батков даде зелена светлина за пристигането на Димитър Димитров-Херо в "Левски". В последните дни упорито се говори, че специалистът ще започне работа на "Герена". Адвокатът призна, че му е било наложено от Наско Сираков да уволни Димитров през 2000 година, въпреки че той "направи чудеса".

"Не искам да вадя повече неща от кухнята, но по принцип имаше решение Мурсия да бъде освободен още след мача с ЦСКА. За Херо? (Смее се). Това е клубна тайна, както каза Георги Иванов. Не искам да говоря повече. Помните, че той за половин сезон показа чудеса в "Левски". Тогава не ги взимах аз решенията. На мен ми беше указано да прекратя договора. Аз се чувствах толкова неудобно, че извиках и човека, който предизвика това уволнение, да присъства, за да си изпие чашата до дъно. Говоря за април месец, 2000 г. Всички знаете кой е”, заяви Батков пред бургаски медии, визирайки директорът по онова време в клуба - Наско Сираков.

"Всички решения в "Левски" от спортно-технически аспект се взимат от Георги Иванов. Той бе човекът, който прецени, че трябва да се разделим с Пепе Мурсия. Да, всичко се съгласува с мен, но той има крайната дума. Видно бе, че нещо куца, видя се че не вървят нещата, въпреки че привлякохме добри футболисти", каза още адвокатът.