Тодор Батков все още не е решил какви мерки ще предприеме относно мароканския бранител Юсуф Рабех. "В четвъртък ще имам среща с него. До края на седмицата бъдещето му ще бъде ясно. Първоначално бях много ядосан от постъпката му. С времето обаче ми минава и може и да му дам още един последен шанс, защото ни е нужен. При всички случаи той ще бъде наказан много тежко, но все пак първо искам да говоря с него. Има много футбол в Рабех, но и много бръмбари в главата", заяви Батков.

Мароканецът катастрофира с 1,23 промила алкохол в кръвта и може да бъде осъден до 3 години затвор. "Няма да си мръдна пръста да го защитя, ако бъде съден. Никой не е миропомазан. Чудя се, какво ли щеше да стане, ако такова нещо беше направил български спортист в чужбина", обяви собственикът на “сините”.

В същото време той подчерта, че клубът не се продава, особено на човек, който не е българин.

“Нямам честта да познавам този господин Макитен, нито приказливия му съдружник от Румъния. Добрата новина от всичко това е, че Левски е нещо голямо и важно. Не говоря само във вътрешен план, но и в международен. Левски няма цена, защото е нещо, което обединява всички българи, обяви Батков. - Първо, аз нямам намерение да продавам Левски. Второ, надявам се не очаквате от мен да повторя сагата с Прамод Митал. Аз не съм такъв човек, а и става въпрос за Левски. Знаете, какво се правеше с Кремиковци. ЦСКА беше взет, за да се прикрива тоталният грабеж в комбината.”
 
“Левски вече преживя един златен период, когато начело на клуба беше моят приятел Майкъл Чорни. Аз обаче вече не вярвам в чудеса. Трудно бих продал клуба на човек, който не е българин. Благодаря на тези господа, че инициираха да се пише толкова за Левски в последните дни. Благодаря на медиите за интереса, за пореден път се видя, че ако го няма Левски, няма за какво да пишете и говорите”, добави босът на “сините” като подчерта, че парите в клуба на се свършили и са толкова, колкото трябва да бъдат.
 
Батков разкри и че не са водени преговори с лидерите на тима за намаляване на премиите, а просто за въвеждане на нова схема за възнаграждение, която е била поискана от самите играчи. В Левски вече няма да се дава допълните възнаграждения за домакински равенства и за грозни победи. Досега футболистите получаваха премии за всяка спечелена точка и допълнителни бонуси при победи с над 3:0 и за успехи в две конкретни дербита./БЛИЦ