Собственикът на “Левски” Тодор Батков започна със заканите седмица преди дербито с ЦСКА. Двубоят от първия пролетен кръг на първенството е следващата събота (26 февруари) на стадион “Георги Аспарухов”.

“Щеше да е хубаво дербито да беше днес, но ще задържим нетърпението си още една седмица. Денят на истината ще се случи. Той е 26 февруари, 18 часа, стадион „Георги Аспарухов, заповядайте”, каза Батков, който днес поднесе цветя на паметник на Васил Левски.

“Щастлив съм, че националният дух не е умрял. Виждате колко хора са дошли, въпреки лошото време. Левски е една от най-безспорните фигури в историята ни. Той въплъщава в себе си българщината, добротата, чувството за демокрация и толерантност. Ние сме щастливи, че нашият клуб носи името на този велик българин, нормално е да го почетем. Всички носят с чест фланелката на клуба, който се нарича Левски”, допълни още адвокатът.

Той коментира и присъствието на един от неговите охранители около Гара Дембеле по време на церемонията. “Точно на 19 февруари не ми се иска да обсъждам охраната на Гара Дембеле. Това е съвсем в реда на нещата. Той безспорно е най-голямата звезда в българския футбол, той е най-стойностният играч. Вземете английското първенство, там почти няма футболист без охрана. В понеделник ще подпишем с Дембеле, защото му подобрихме условията, това се случи в навечерието преди да затвори трансферният прозорец. Няма да го продаваме в Русия”, отсече босът на „сините”./БЛИЦ