Собственикът на “Левски” Тодор Батков присъства днес на поднасянето на цветя на паметника на Васил Левски в центъра на София. България отбелязва 139 години от гибелта на Апостола. Босът на “сините” заедно с Георги Иванов, Константин Баждеков, Николай Костов и футболистите поднесоха цветя и венци, след което потеглиха към "Герена". От 13:30 часа "Левски" играе контрола с Локомотив (София).

Батков даде дълго интервю, в което нападна ЦСКА за допинг-скандала и разясни бъдещия договор за спонсорство с голямата банка.

“Ние имахме писмена покана за Либия, защото сме най-популярният клуб в България. Това пътуване обаче нямаше да съответства на нашата програма за подготовка. Не се съмнявам в морала на колегите, които отиват да подкрепят един нов режим, при това в град, в който се случиха лоши неща за пет български сестри и един лекар”, коментира Батков.

Адвокатът за пореден път нападна вечния съперник заради допинг-скандала: “Нека възтържествува справедливостта. Някак си не е честно нали?! Това е клубна политика, да се дрогира целия отбор за важни мачове, да се хващат съдии, честно ли е, кажете ми.”

“Нека не правим спекулации от отделни мои реплики. Спонсорът е факт, а и самият договор е финализиран. Просто спонсорът има съображения анонсът да стане на една определена дата. Продължаваме да работим и по привличането на една българска фирма, която да помага на школата. Не отричам, че големият принос е на премиера, който е препоръчал “Левски” на тази голяма инвестиционна банка. Тя поглежда сериозно към най-популярният български клуб. Така тя печели трайно присъствие в ежедневието и медиите. Сърдечно му благодаря, но какво общо има държавата. Някои държавни предприятия директно помагат на български клубове. Не казвам, че това е лошо“, отсече още Тодор Батков./БЛИЦ