Собственикът на “Левски” Тодор Батков даде интервю само дни преди подновяването на първенството в “А” група. Адвокатът бе гост в предаването “Комисията Павлов” по ТВ 7.

"Ако Наско Сираков мисли, че е направил нещо европейско в “Левски”, жестоко се лъже. Да, тимът имаше две много успешни участия в евротурнирите. А после последва драматичен провал с Тампере, провал в българското първенство, където загубихме с 16 точки разлика. Какво трябваше да направя? Повече от година не съм се чувал с него. Мине не мине, а той се сети за мен и говори по мой адрес. Аз мога да кажа много, но няма да го направя", заяви Батков.

"Според мен Георги Иванов не пуши в съблекалнята. Новият треньор е чепат и се намръщи, когато се появих с цигара в треньорската стая. Каза ми, че ми позволява по една цигара като дойда при него. С футболисти ми е приятно да общувам, президентът трябва да се появява рядко при играчите, аз го правя по 5-6 пъти в годината. Футболът е интелигентна игра, нормално е футболистите да имат някакви интелектуални качества. Ние полагаме усилия децата в школата да ходят на училище, а колкото по-големи стават, толкова по-рядко ходят", допълни босът на “сините”.

"С Майкъл Чорни се чувам доста интензивно, продължавам да го консултирам по няколко дела, например по случая с Дерипаска. Това дело може да разтърси света. Размерът на иска е за 5 милиарда долара, а такива неща са вътре, че няма да е добре нито за единия, нито за другия, а най-вече за Русия", сподели адвокатът.

Собственикът на “Левски” сподели, че бившият футболист на тима - еквадорецът Мануел Мендоса, който преди години вкара решаващ гол на ЦСКА в едно от вечните дербита, е бил попаднал на "Герена" по грешка: "Истина е, той вкара и гол на ЦСКА. Мениджърите ми обясняваха, че взимам левия външен халф от националния, едно високо момче. Баждеков го посрещна. Питам го колко е висок, а той вика: “Колкото мен”. Както и да е, изкара 6 месеца и му платихме на момчето".

Собственикът на “Левски” коментира и страстта си по лова: “Голямата седмица в Африка я приключих, едва ли ще ми се ходи пак там. Има интересни животни в Сибир, ходи ми се в Канада за гризли, бяла мечка не ми се стреля, защото е защитено животно. Евентуално Южна Америка, Амазонка, джунглата, има интересни животни.”

"Провалът ни с БАТЕ Борисов бе най-тежкият удар от емоциална гледна точка, който съм получавал. Излязохме надути, Гонзо изпусна дузпа, играхме с човек повече и бяхме направо с двата крака в Шампионската лига, но не успяхме", уточни Батков.

"Време е вече “Левски” да стане шампион. Имам 3 титли като президент и 2 като вицепрезидент, аз на практика ръководих клуба, когато Чорни бе президент. Не съм се наситил, искам още титли и купи", каза още Тодор Батков.