Собственикът на Левски Тодор Батков разкри още по-точно защо се стигна до смяната на Емил Велев с Ратко Достанич преди няколко дни. Адвокатът разкри, че в тима е имало големи проблеми с дисциплината, като в същото време някои от лидерите в съблекалнята на отбора са искали да бъде извършена подобна смяна.

"Рокадата я направих по три причини. На първо място играта на отбора не вървеше въпреки шампионската титла и отстраняването на аматьорите от Сант Жулия. Освен това исках по някакъв начин да стресна футболистите, да ги разтърся. Не е тайна, че дисциплината в последно време куцаше. Имам предвид нарушаване на режима, симулативно представяне на тренировките и т.н. С някои от случаите трябваше аз да се заемам, което бе недопустимо. Третата причина е, че идеята за смяна на треньора от известно време беше назряла сред тарторите в тима", каза Батков в ефира на БиТиВи.

"При нас винаги се е чувала думата на Георги Иванов, както и тази на още няколко състезатели с безспорна заслуга за успехите на Левски преди няколко години - Гошо Петков, Христо Йовов, Седрик Бардон", отговори Батков на въпрос кой дърпа конците в “синята” съблекалня.

Батков не пропусна и открилата се възможност да измие ръце с Наско Сираков, след като му бе припомнено как легендарният нападател разкритикува прибързаната треньорска рокада, въпреки че сам доведе на "Герена" Ратко Достанич.

"Няма смисъл да спорим. Всички си спомнят как Сираков изхвърли Димитър Димитров - Херо, без да се влияе от факта, че Левски стана шампион. По подобен начин процедирах и аз сега", лаконичен бе Батков./БЛИЦ