Собственикът на "Левски" Тодор Батков ще стиска палци на вечния съперник ЦСКА за победа над "Ботев" в идния кръг от шампионата.
 
"Армейците" и "канарчетата" излизат в битка от 15:30 часа в неделя, а победа на пловдивчани ще остави "сините" във втората шестица на класирането. Преди двубоя в Пловдив се заговори, че част от феновете на ЦСКА ще искат успех за съперника, за да навредят на амбициите на "Левски".
 
"Искрено вярвам, че в този мач ще има спортсменство. Не е приятно да стискаме палци за вечния съперник, но след като сами сме се докарали дотам, ще се надявам да победят. В крайна сметка нашето първенство не е театър, а реално състезание. За какво иначе да си даваме парите и да участваме в него. Освен това ще припомня, че през миналата година ние играхме честно с Литекс и ги победихме. Тогава ние можехме също да избираме дали да бъдем честни и предпочетохме да играем за името си, а не да правим мръсни номера на ЦСКА. Ако не бяхме играли нормално, вечният съперник щеше да играе един месец по-рано в предварителните кръгове на Лига Европа", заяви Батков в интервю за "7 дни спорт".
 
Собственикът на "Левски" заяви, че не вярва  другият претендент за върха - Лудогорец да е стимулирал финансово "канарчетата" за успех в мача.
 
"Сините" няма да искат специален феърплей контрол над мача в Пловдив от страна на БФС, а Батков заяви, че при оставане във втората шестица, пред тима му ще остане целта да спечели Купата на България.
 
"Ако останем във втората шестица, всички тези приходи ще намалеят драстично, което неминуемо ще се отрази на и без това лошото ни финансово състояние. Ако ЦСКА ни помогне, първенството ще бъде и по-интересно. Но ако не се случи, ще бъде много неприятно и от морална, и от спортно-техническа гледна точка", заяви Батков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015