Собственикът на Левски Тодор Батков отново засегна темата за разследвани мачове на ЦСКА в Европа. Адвокатът обвини “червените”, че са влезли в уговорки с Базел и Динамо (Москва) в Лига Европа през миналия сезон. Заради твърденията от БФС заявиха, че ще поканят Батков, за да разкрие повече подробности.

“Лично не съм получавал подобна покана от Изпълкома. Няма проблем да се видя с тях, ако имат желание. Естествено, че стоя зад думите си. Не върви да си измислям подобни сериозни неща”, каза Батков на излизане от заседанието на ПФЛ.

Босът коментира и избирането на новия президент на ПФЛ: “Проведе се дебат единство по двата големи въпроса. Единият е по отношение на БФС и администриране на първенството, което е нормално. Вторият е за колективната продажба на телевизионните права, които ние клубовете притежаваме. Категорично поставяме въпроса от всякакви видове залагания да има отчисления от приходите, които да подпомагат бюджетите на клубовете. Гигов си оттегли кандидатурата, защото нямаме гаранции, че ще администрираме първенството. Това не е добре, тъй като той е от хората дали най-много на футбола”, завърши Батков./БЛИЦ