Собственикът на Левски Тодор Батков не разкри първи подробности относно разговора, който проведе с хора от звеното за разследване на "черно тото" към УЕФА. Адвокатът беше в Швейцария, където бе нищен големият проблем с уговорените мачове в цяла Европа, включително и в България.
Той обаче изглеждаше доста притеснен и призна, че ситуацията е изключително нажежена и опасна.
 
 "Положението е много тежко. Нямах представа, че хората към звеното за разследване на уговорени мачове са толкова навътре с нещата в България. Иносказателно предупреждавам - не си правете експерименти с България, защото някои ще изгорят! УЕФА следи под лупа всички срещи от евротурнирите. Не съм бил разпитван за мачове на Левски. Левски е чист", твърди Батков след завръщането си от Швейцария, като поясни, че е обсъждано и "Казанската афера".
 
По този начин той отхвърли упорито ширещия се слух, че от УЕФА са му чели здраво конско и са го разпитвали за “Казанската афера” отпреди една година.
 
Босът на Левски не каза и дали други собственици на клубове от България ще ходят до централата на УЕФА за показания. "Не знам, не ми дават информация. Хората в това звено не са публични”, добави Тодор Батков.