Собственикът на Левски Георги Батков говори при пристигането на тима в София. “Сините” паднаха с 0:5 от Спортинг в Лисабон в Лига Европа, а адвокатът бе бесен.

“Приземяването дойде съвсем навреме, шансовете остават, другите два отбора играха за нас. Португалците ни напомниха, че може и да сме добър, но не сме голям тим. Имаме време до 21-и, когато гостуваме на Лил, убеден съм, че отборът ще излезе по различен начин. Петков е виновен, но само Петков, не искам да споменавам имена. Най-високите оценки, дадени от португалските медии, са на Сержиньо Грийн, на Дембеле и странно защо на Тасевски”, каза Батков на Летище София.

“Ние сме отборът с най-добра вратарска школа, но там в момента е най-големият ни проблем. Паднахме от Барселона с 0:5 преди 4 години, но Спортинг не е Барселона. Моля се Богу да не осакатят футболистите в Сливен в понеделник, защото има тенденция извън София да играят срещу нас като на корида. Отборът има бъдеще, с леки промени и работа ще вървим напред”, допълни босът на “сините”.

“Мачът със Спортинг не беше отписан, но едва ли не бе спечелен предварително. Аз се шашнах като прочетох какъв цирк е бил на заминаване, само кучета и котки са липсвали. Това няма да се повтори. Изведнъж си повярваха, победи, победи, победи срещу не лоши отбори. Вие помогнахте, каква криза е била в Спортинг, как треньорът им бил на косъм от уволнения и какво стана. Съперникът игра с пет изненади в стартовия състав, видяхте, че всички до един ни превъзхождаха като умения, сила, издръжливост, мотивация и тактика. Отидохме на разходка”, коментира още собственикът.

“Говорих с футболистите, лошо е, боли. Левски обаче не е мъртъв, продължаваме да имаме шансове за добро представяне. Повече от 50% от коефициента на България се дължи на нас, така е било, така и ще бъде. Повярвайте ми, на 21-и срещу Лил ще излезем по друг начин”, завърши Батков./БЛИЦ