Собственикът на Левски Тодор Батков за пореден път заяви, че тимът ще стане шампион.
“Убеден съм, че ще завършим на първо място, ако има феърплей и честна игра. Никой не може да се подиграва с Левски, защото се подиграва с народа. Айде стига вече, 20 години се подиграват с хората”, каза Батков в интервю пред “Дарик” радио.

“Доволен съм от трансфера на Живко Миланов във Васлуй. Той е на 25 години, играе от 18-годишен в първия отбор на Левски. Имаше период на налагане, натрупа доста мачове, има богата визитка. Не беше добре да го спираме. При него не е приоритет на трансферната цена. Васлуй е сериозен отбор, румънското първенство е по-силно от нашето. Предложиха му и много по-добри лични условия, които ние не може да си позволим.
Има интерес към още трима наши футболисти. Може да продадем 1-2 футболисти и ако това стане, може да привлечем един или двама играчи. Продължаваме да наблюдаваме трима футболисти от вътрешното първенство - двама българи и един чужденец. Водещи италиански отбори следят Георги Сърмов”, допълни още Батков.

“Кризата не ми се отразява добре. В Левски реализирахме някои икономии, намалихме заплатите на част от футболистите, намалихме системите на премиите. Съкратихме някои длъжности, което ще доведе до 15-20 процента от разходната част. Гладни семейства, плачещи деца с мляко и играчи с извадени джобове при нас няма. Всички приеха намаляването на заплатите с изключение на един. Те знаят, че клубът е роден дом и дори да свършат с футбола, те ще останат в Левски.

Левски е наред, без задължения и това се дължи главно на мен. До този момент никой не ми се е обадил да продам клуба, но се надявам да се справим. През лятото очаквам да има разведряване в общия бизнес климат, така че ще се справя. Готов съм да поделя товара с всеки, който има сърце и пари за футбола. Тази игра е не просто феномен, а важна част от българското общество. Исках да се даде публичен регистър на футболните клубове, за да може всичко да е ясно и прозрачно. Исках да бъдат извадени на чисто приходите, за да се знае откъде се издържат нашите клубове”, коментира още босът на “сините”.

“Никога не съм крил, че след оставката на Ратко Достанич, която аз не исках, а той сам подаде, имах разговори с Георги Иванов да води отбора до края на сезона. Разбрахме се да мислим варианти, обсъдихме четири имена. След Коледа седнахме и се разбрахме, че сме решили Гонзо да продължи да изпълнява тази функция. Желая му да издържи на натоварването и напрежението. Аз имам търпение, нима не чаках Мъри. Нека феновете да продължат да ме плюят, но да дадат кредит и шанс на Гонзо, защото е едно от доказаните имена. Вярвам в Левски и синята идея. Имаме 15 мача през пролетта. Трябва да излезем и да победим във всички и да се поздравим с титла.

Гонзо няма задача за титла, тъй като първенството в първата му половина се разви странно и нетрадиционно. Не отричам, че Левски изигра слаби мачове, но имаше външни намеси за фаворизиране на временния фаворит”, продължи още Батков.

“Искам новата съдийска комисия да бъде обсъдена с футболните клубове. Чувам, че се спрягат имена като Камен Алексиев или Гергинов. Но те ще отидат и ще се целунат на 110 километра на североизток и шампионът е ясен. Настояваме за петте дербита през пролетта чужди съдии, не ме интересува откъде ще ги викат. Аз обаче нямам доверие на никого, особено след това, което се случи във Варна. Това беше потресаващо. Имаше швейцарски мениджъри, които наблюдаваха Живко. Един от тях ми каза след мача: “Такова нещо не съм виждал.”

Моля Боби Михайлов да обърне сериозно внимание и да вземе нещата в свои ръце, да не оставя да му се качват на главата. Аз не желая да участвам в миманс и моят отбор няма да участва в предрешено първенство като някакъв статист. Това е Левски, отборът на народа, който е допринесъл за около 50% от клубния ни коефициент. Никой не може да се подиграва по такъв начин с нас”, завърши собственикът на Левски./БЛИЦ