Собственикът на Левски Тодор Батков отново взриви медийното пространство с разкрития. Адвокатът бе гост в сутрешния блок на bTV, където направи куп интересни признания. Той разкри, че в УЕФА, където го разпитваха за "черно тото" у нас, разполагат със запис за опит на уреждане на мача Рома - ЦСКА от миналото издание на турнира Лига Европа. Адвокатът внесе още интересни разяснения около разпитите си.

"В УЕФА имат скандален запис. Спортен вестник от Беларус извади дешифровка на разговор, а освен това го пусна и със звук в сайта си. В него аз познах с ушите си един от героите в "Казанската афера" Артур. Той е водил разговора с треньора на Динамо (Минск) - Сергей Гуренко, който е бивш футболист на Рома. Това се случва два дни преди мача Рома - ЦСКА. Молбата на Артур е да бъде подкупен не кой да е, а звездата на отбора и на италианския национален тим Франческо Тоти. Става дума за 500 000 евро", разкри Батков.

"Уреждане на мачове е неприятно явление. Трябва да направим всичко възможно, за да го изкореним, защото не е честно за футбола, за играчите и за феновете. Като представител на Левски, който членува в Европейската клубна асоциация, аз участвам в работна група по състезанията, чийто председател е Умберто Гандини от Милан. На 6 и 7 септември имаше Отчетно-изборно събрание, като ме помолиха да се явя по-рано. Разпитва ме висш служител на УЕФА, който участва при тегленето на жребия в евротурнирите и председателят на Комисията по корупцията и измамите. Разговорът бе конкретно за ситуацията в България, като те са разтревожени от сигналите за уредени мачове в "А" група и останалите професионални дивизии, аматьорите, децата, дори и приятелски срещи. За моя радост името на Левски не бе замесено", коментира още Тодор Батков. /БЛИЦ