Нападателят на Ашдод Димитър Макриев отново е привлякъл вниманието на собственика на “Левски” Тодор Батков и на спортния директор Георги Иванов. Затова преди великденските празници двамата са обсъждали възможността да върнат Макриев на "Герена".
 
Според “Тема Спорт” желанието на българския национал е да бъде трансфериран след края на сезона, тъй като не е в особено добри отношения с настоящия треньор на израелския тим – Йоси Мизрахи.
 
Лично Тодор Батков се е заел да води преговорите за привличането на футболиста. В началото на седмицата той е влязъл в контакт с израелските шефове на отбора, а трансферната сума, която мажоритарният собственик на “Левски” е готов да плати на Ашдод за Димитър Макриев, е 350 000 евро. Става дума за плащане накуп, а не на траншове.
 
Договорът на нападателя с израелците изтича през юни 2012 г., поради което шефовете на клуба са склонни да го продадат на почти двойно по-ниска цена през лятото. Допреди няколко месеца Макриев бе оценяван на 600 000 евро.
 
Ръководството на Ашдод обаче няма да даде окончателния си отговор до лятото, тъй като руският Криля советов също се интересува от футболиста. Именно в този отбор Макриев изкара проби през зимата. За юношата на “сините” пита и кипърският Анортозис, където треньор е Станимир Стоилов./БЛИЦ