Националният клуб на привържениците на "Левски", с подкрепата на футболния и спортния клуб учреди Фондация "Фонд сто години Левски", похвалиха се от организацията.

Ето какво съобщиха от от НКП "Левски":

Фондацията ще организира, финансира и осъществява мероприятия, свързани с отбелязването на вековния юбилей.

Цели пред фондацията: Да насърчи, съдейства и подпомогне тържественото отбелязване на стогодишнината от създаването на спортен клуб "Левски" сред "сините" привърженици. Да популяризира богатата история и непреходна слава на клуба, както в страната, така и в чужбина. Да подкрепи настоящите успехи и добри спортни практики на клуба, запазвайки непокътнато наследство за идните поколения.

За да постигне целите си, Фондацията ще организира, финансира и провежда национални и регионални срещи, симпозиуми, коктейли и други мероприятия; Организира консултантска, рекламна и издателска дейност; Издава печатен и/или електронен орган (вестник,бюлетин,списание, интернет страница); Подготвя и разпространява материали за популяризиране дейността на фондацията; Извършва търговска дейност като продава спортни дрехи и артикули; Осъществява издателска дейност като издава печатни, аудиовизуални и електронни произведения и помагала.

Учредители на фондацията са Тодор Батков, Христо Йовов, Константин Папазов и Ина Йорданова. На свое заседание те избраха единодушно екипът на Фонд Сектор Б за контролен съвет.

Фондация "Фонд сто години "Левски"" призовава всички "сини" сърца в България да спомогнат активно за подготовката и осъществяването на историческото честване на вековния юбилей!