Собственикът на "Левски" Тодор Батков заплаши, че вечното дерби с ЦСКА в събота може и да не бъде излъчено по телевизията. Босът заедно с още няколко президенти на елитните ни клубове проведоха среща в БФС с Борислав Михайлов.

"С месеци бавят парите на клубовете. Телевизията, която държи правата, ако до утре на обяд не ни се издължи, камерите й няма да бъдат допуснати да предават вечното дерби", заяви Батков.

Клубовете чакат повече от два месеца забавен транш от 1,5 милиона лева от "Би Ти Ви Медиа груп".

Ако Батков обаче изпълни заканата си, то тогава "Левски" го грози служебна загуба с 0:3, както е вписано в договора между телевизията и клубовете

"Тези пари са животоспасяващи за голяма част от клубовете. Няма да казвам кои, но те се знаят. Трябва да си плащат наказанията, съдийските такси и т.н. Телевизията претендира за една неустойка заради това, че е променен един мач - Черноморец - Сливен, което е ново за мен", каза Батков.

"Мнението на клубовете, които бяхме поканени, а и на други е категорично по този въпрос. Колкото за излъчването на следващите сезони, предстоят разговори. Аз се съгласих, ние като "Левски" да не получим нищо от този помирителен транш, за да дадат на по-малките клубове и първенството наистина да започне. По-голям компромис от това какво още искат", отбеляза още Батков. /БЛИЦ