Босът на “Левски” Тодор Батков сподели, че е набелязал български треньор. Собственикът на “сините” обяви в интервю за предаването “Зона Спорт” по “bTV Action”, че клубът ще купи 5-6 нови попълнения и следи нападатели от Франция и Холандия.
 
“Карвальо е добър футболист. Ако не беше скрил тежката си контузия и планирана операция, щяхме да го изчакаме и да платим лечението. Това, което направи с фланелката при гола си вчера, е позор. С него продължаваме да се съдим”.
 
“Убеден съм, че ако помоля Гара да остане, той ще го стори. Защо да го прави, за да играе в Лига Европа? Едно е да взимаш милион евро в западен отбор, друго е да получаваш 200 000 у нас. Интересът към него е още по-голям, отколкото през зимата. Става дума за отбори от Висшата лига, Бундеслигата, Русия, Шотландия и други.”
 
“Ще решим въпроса с този трансфер в следващите две седмици. През зимната пауза отборите, които искаха Гара Дембеле, бяха от Бундеслигата и Серия “А”. Трябва да му намерим достоен заместник. Неговото напускане може да доведе до срив. Имаме 3-4 варианта, които наблюдаваме. Наши хора вече заминаха за Франция и Холандия, за да гледат набелязаните играчи.”
 
“Целта ни за тази година е класиране в групите на Лига Европа, а дори и по-напред. Трябва да внимаваме и в шампионата. Гонзо и Радуканов наскоро се видяли и споделили, че докато ние се бъхтахме в Европа, Литекс тука вземаше някакви мачлета. Надявам се, че ще се справят в квалификациите за Шампионската лига. Тук говорим за болни амбиции и мегаломания, но когато станеш шампион, трябва да можеш да направиш нещо в Европа.”
 
“В Левски всичко е спокойно и нормално. Имаме една премия, но тя е за победата вчера срещу Локомотив (Пловдив). В отбора има настроение, формира се колектив. Новите се адаптираха чудесно. Ще вземем между 4 и 6 футболисти. Остава само да си изберем вариант за централен нападател и за външен халф. Въпросът за треньора предстои да го обсъждаме. Набелязали сме един българин. Няма какво да чакаме.”
 
“За базите нещата са в ход. С премиера се договорихме всеки клуб да подготви проекти и концепция за своя стадион в три варианта – минимален, среден и максимален. До седмица-две трябва да седнем петте клуба, а след това и с ръководните кадри на държавата, за да видим какво може да се случи преди началото на новия шампионат. Ще видим какви са средствата и как ще ги разпределим. Имаме работна група от архитекти и консултанти. Мисля, че премиерът ще изпълни ангажимента си.”
 
“Трябва да изгоним всички навлеци от “Георги Аспарухов”, които незнайно как са заели площи, дадени на нас. Искам да направим и още две тренировъчни игрища. Ще пробваме да санираме сектор “Б”, както го направихме със сектор “Г”, за да можем да изкараме спокойно мачовете в Европа и другия сезон. Говорихме и за ст. “Раковски”. Това не е запустяла спортна база. Една част от нея може да бъде пусната за приватизация. Искам съществуващите терени да ги обновим. Голямото игрище, със сгурията, ще го направим с трева, а двата по-малки ще станат с изкуствена настилка”, завърши Батков /БЛИЦ