Тодор Батков си позволи да жегне Лудогорец след реванша на "сините" с Локо (Сф), завършил 0:0 и класирал "Левски" на финала за Купата на България, след като в първата среща селекцията на Николай Митов победи "железничарите" с 3:1.

"Ние никога не сме си поръчвали съдии. От момента, в който съм на „Герена“ сме ставали 6 пъти шампиони, но никога не сме играли срещу юноши. Призовавам малко да намалим напрежението", каза Батков, визирайки прословутата победа на Лудогорец със 7:0 над голобрадите момчета на Миньор (Перник) миналата година.

Както е известно, "сините" водят жестока битка с Лудогорец за шампионската титла. В момента разградчани са на върха в "А" група с 54 точки, "Левски" има 52, а в събота му предстои вечно дерби с ЦСКА, като "армейците" имат 48 точки.

Днешната среща в "Надежда" беше първи мач, който Батков гледа на живо след срамното 0:0 у дома с Монтана.

"Виждате, че смяната на Илиан Илиев с Митов повлия добре. Сега има нужният хъс и борбеност, каквито винаги са били присъщи на "Левски", коментира адвокатът.

Той също така загатна, че не е доволен от някои от новите попълнения в отбора и намекна, че след края на сезона ще има поредна чистка на "Герена": "Очевидно пак идва лято, пак ще има смени, няма да ги оставим така."