Базел е поредният отбор, който декларира интереса си към звездата на "Левски" Гара Дембеле. Главният скаут на швейцарците пристига в България, за да наблюдава изявите на френския голаджия.

Клубът от алпийската страна иска да се подсили с класен нападател за следващия сезон, пише "Тема спорт". За целта представителят на Базел ще следи играта на Гара в дербито срещу Литекс. Мачът от 26-ия кръг на "А" група е в неделя от 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

В момента швейцарският тим е втори в страната си, изоствайки с 2 точки от лидера Цюрих. Дембеле вече възвръща формата си, след като отбеляза хеттрик при победата с 5:0 над Сливен. Това накара собственика на "сините" Тодор Батков доволно да потрива ръце. Адвокатът възнамерява да продаде Гара след края на сезона и да върже близо половината бюджет на клуба за следващата кампания.

"Дембеле е играч от висока класа и трудно ще го задържим. Предлагаха ми 2 милиона евро за него на Нова година, но отказах. Сега ще искам много повече", заяви след срещата със Сливен Тодор Батков. /БЛИЦ