Финансовият директор на Левски Константин Баждеков даде дълго обяснение, но не каза защо точно са пропаднали трансферите на четиримата футболисти в Рубин (Казан).

“Разминаха се тотално първоначалните уговорки и прекратих всякакви разговори с Рубин. В Русия ни посрещна човек на име Бергер. Той ни организира всичко, имаше прегледи днес в 12,00 часа в клиника в Москва. Прегледите минаха, имаме документи.

След тях трябваше да се уточняват условията. След това обаче ми се поднесе друга информация, която бе много по-различна, говоря като цифри и като схема на организация, начин на картотекиране и тези промени не ни устройваха.

В София имаше човек на Рубин, аз обаче не съм го видял, играчите са се срещнали с него, договорили са личните си условия. Аз с представител на клуба така и не успях да разговарям. Пристигнахме снощи в Москва, днес беше организирано медицинско изследване. Нямаше никакви причини да не се организират и проведат предварително уговорените преговори. Бъдете сигурни, че на никого не му е приятно, това, което се случи. Ние бяхме подготвени да вършим работа и да правим трансфер", каза Баждеков.

“Човекът, който се е представил тук, е казал, че има изключение за трансфери на Рубин. Дори днес ние казахме на БФС да изготвят жълтите карти на четиримата, за да ги изпратят при положение, че стане трансфер. На най-високо равнище са се водили разговорите, не ми се струва нормално никой от треньорския щаб на Рубин да не знае за нашите футболисти.

Ето писмото, с което ни канят от Рубин. Изигран в случая е Левски, всички допуснахме отборът да не бъде днес комплектован и да падне от ЦСКА", завърши финансовият директор на "сините"./БЛИЦ