"Левски" е на загуба от неразбориите около телевизионните права за "А" група. Това каза финансовият директор на "сините" Константин Баждеков. Както е известно, клубовете все още не могат да се разберат за цената, която искат да получат за правата за излъчване на срещите от българския шампионат и вече четири кръга двубоите не се предават. Тимът от "Герена" е готов сам да продава мачовете си, но пък от БФС не им разрешават.

"Съществуват големи противоречия, че всички клубове се слагат по един знаменател. Решението за тв правата ще се вземе чрез гласуване на легитимни представители на отборите. Както е ясно, болшинството печели. Нашата позиция може да е различна, но трябва да бъде съобразена с другите. Миналата година искаха да ни извадят от "А" група, защото не искахме да подпишем догвора, а сега пък има големи глоби", коментира пред "7 дни спорт" Баждеков.

"Ако няма приемлива оферта, нека клубовете сами договарят правата си. Ето, към нас има голям интерес, но ние страдаме, защото другите отбори нямат изгода от това. Какъв е стимулът да работиш и да се развиваш, като те слагат в общия кюп? "Левски" е на загуба дотолкова, че не може да привлича нови работодатели. Влизаме в неизпълнение на договорите с нашите партньори и един вид сме некоректни", каза още финансистът на "Левски".