Финансовият директор на “Левски” Константин Баждеков коментира поредния провал за разбирателство между БФС и клубовете. Двете страни днес имаха среща, на която на клубовете беше предложена оферта от 3 милиона лева. Те обаче я отказаха и мачовете от предстоящия 5-и кръг остава без ТВ излъчване.

“Не се разбрахме, разговорите продължават. Това, което ни се предлага към настоящия момент, не ни устройва. Трите милиона лева са при някакви условия, без да се коментира старото плащане. “Левски” не го устройва и ние сме против да се приема такова предложение. Сумата е без ДДС, но това е най-малкият проблем. По-лошото е, че не ни устройва нито начинът на предложение за разпределение на приходите, нито това условие, че старите плащания се отлагат за следващата година. Не съм оптимист за мачове по телевизията”, заяви Баждеков.

“Ако не се приеме нашето условие – първо да се изчистят старите задължения и тогава да се водят преговори за нови договори...Аз ви казвам, че сме адски недоволни от това, което се случва. Беше ни подсказано, че нещата може да се случат служебно и от нас може нищо да не зависи. В момента няма логика да се отива към следващ договор преди да се изпълни предишният. Може ли с контрагент, който не е бил коректен към теб, ти отново да сключваш договор. Клубовете в момента чакат пари за два сезона. Как да сме сигурни и убедени, че следващият договор ще бъде изпълнен. Искаме да бъдат изчистени задълженията поне от миналия сезон”, допълни директорът на “Левски”.

“Въобще не е коментират вариант клубовете да продават правата си отделно. Трябват промени в законодателството. На този етап не може да се коментира такова нещо”, завърши Баждеков./БЛИЦ