Финансовият директор на „Левски” Константин Баждеков говори за състоянието на клуба, данъците, които са платени и бъдещето.

„Левски през годините е показал, че е коректен данъкоплатец, с изключение на последните две и половина години, когато натрупахме този дълг. За последните години сме платили над 14 милиона лева данъци на държавата”, започна Баждеков.

„Съвсем коректно сме отчитали своите приходи и разходи. Поучили сме се от грешките ни и пътя, по който вървим, е положителен. Фирмите, които са отпускали пари са го правили по банков път, минали сме толкова проверки и ревизии, така че ако имаше нещо смущаващо щеше да бъде ясно”, обясни той след полагането на венци в памет на Георги Аспарухов и Никола Котков.

„Надявам се, че до края на юли ще се решат нещата, свързани със стабилизирането на клуба и това, което сме набелязали като програма, да започнем реално да изпълняваме. В близките няколко години „Левски” да си стъпи на крака, да започне да връща своето име не само като клуб като представяне, но и като имидж в нашето общество. Българска е фирмата, която се очаква да стане спонсор на клуба”, каза още Баждеков.

„Ако „Левски” иска да си върне името, не трябва да се притеснява от никого. През годините това е било мото на нашия клуб. Винаги да се борим за челните места и да показваме дух и достойно да се представяме на терена. Наистина ще е трудно с отборите, които ни паднаха в първите кръгове”, коментира Баждеков жребия за „А” група.

„За мен е достатъчно, че всичко, което правим и решаваме, го правим съвместно с привържениците. Даже в момента имаме среща с тях, за да се уточнят цените на билетите, на абонаментните карти и може би още днес ще съобщим какви ще те за новия сезон. Последните месеци, а може би и година наистина показахме, че клубът може съвместно с привържениците да подема и реализира положителни инициативи”, каза още директорът на „Левски”.

„Винаги съм работил за Левски с отворено сърце. Ако новите собственици преценят, че мога да съм полезен с нещо ще работя за клуба както го правя и в момента, както и с опита си, така и в посоката, която клубът е начертал за развитие", завърши финанситът на „сините”.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016