Изпълнителният директор на Левски по финансовите въпроси Константин Баждеков бе избран за временен заместник на подалия оставка президент на ПФЛ Валентин Михов.

“Бях малко изненадан, но някой от УС на ПФЛ трябваше да поеме функцията на президент до Общото събрание на лигата на 5 октомври. Предложението дойде от г-н Михов и за моя радост беше подкрепено от всички присъстващи”, заяви новият президент на Лигата. Първата изява на “синия” финансист ще бъде по време на Суперкупата на България на 11 август, когато трябва да връчи трофея на победителя.

“Като изпълнителен директор на Левски ще се абстрахирам от моята работа в клуба и ще направя всичко възможно да защитавам интересите на всички членове на ПФЛ. Ще се постарая да запазя своето име, защото вече 11 години съм във футбола, сигурно съм допускал грешки, но който не работи, той не греши. Ще се старая в опита, който съм натрупал да съм полезен за общата кауза да се подобрява българския футбол”, допълни Баждеков.

„Нямам намерение на този етап да се кандидатирам за президент на ПФЛ. Просто ситуацията доведе до моето избиране за изпълняващ длъжността до Общото събрание на 5 октомври. Това е по-скоро организационен период. Сигурен съм, че липсата на Вальо Михов ще се чувства осезаемо, защото той е оставил трайна следа в българския футбол. Една от причините да поема този пост е обещанието на г-н Михов, че няма да се оттегли напълно и аз ще мога да разчитам на неговите съвети. Защото това е една нова структура за мен”, завърши новият бос на ПФЛ./БЛИЦ