Перлата в нападението на Локомотив (Пловдив) Базил де Карвальо почти сигурно ще е на върха на атаката в предстоящото домакинство на “Левски” в неделя, пише “7 дни спорт”. 30-годишният голаджия получи травма по време на успеха на пловдивчани при визитата на Черно море с 2:1.
 
Базил напусна терена на стадион "Тича" във Варна в 24-ата мин, като го замени Любомир Витанов. Сенегалецът с френски паспорт е с леко разтежение в левия аддуктор. Той ще почива 2-3 дни, а от лекарския щаб на “черно-белите” изразиха оптимизма си относно неговото участие в дербито с “Левски” на “Лаута”, което се явява изключително важно за евроамбициите на клуба. Както е известно, Карвальо не игра близо месец заради разтежение в бедрения мускул на десния си крак, получено на 25 март при загубата от ЦСКА с 0:3.
 
До мача със “сините” на “Лаута” очакват в състава да се завърне и другият таран - Христо Спасов. 23-годишният нападател е с травма в глезена, която го извади от строя за последните два мача срещу Славия и Черно море. От днес се очаква Спасов да започне пълноценни тренировки.