Бъдещето на Мартин Камбуров в Берое изглежда доста неясно. Голмайсторът все още няма предложен нов договор, а настоящият му изтича през юни 2019 година. Засега ръководството на "зелено-белите" все още не е решило дали да удължи контракта или да се откаже от играча след края на настоящия сезон, информира „Тема Спорт“.

През октомври Камбуров навърши 38 години. През следващия сезон ще е на 39. Не е изключено да му бъде предложена работа в Берое - скаут или треньор в школата. Той обаче едва ли ще я приеме, тъй като иска да продължи кариерата си и гонитбата на Петър Жеков за стрелец №1 в родния елит. В момента Камбуров има 216 гола, с които заема втора позиция. Лидерът е с 253 попадения. От него го делят 38 гола.

Наскоро човек от управата на Берое заяви, че не знае какво ще стане с Камбуров. Не е тайна, че спортно-техническият щаб усилено търси нов централен нападател, който да подсили тима. Реално на върха на атаката в момента Берое разполага само с бившия футболист на Локомотив (Пловдив) и бразилеца Алфредо Мартинс. Наскоро договорът си с клуба разтрогна румънецът Драгош Фирцулеску. Мартинс засега не оправдава очакванията.

Възможно е Берое да предложи нов договор на Мартин Камбуров на по-късен етап, но от Нова година той ще е свободен да преговаря с всеки клуб. Според запознати високата му заплата също донякъде е определяща за бъдещето му под Аязмото. Наскоро Камбуров заяви, че сърцето му завинаги ще остане в Локо (Пд), но поне докато Христо Крушарски е собственик, едва ли може да се мисли за завръщането му на "Лаута".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019