Играчите на Миньор (Перник) се срещнаха с ръководството на клуба, за да обсъдят ситуацията във финансово закъсалият отбор. Футболистите ще започнат подготовка утре, а тренировки ще започнат само тези, които искат, тъй като пари няма.

До седмица ще има среща със собственика Христо Ковачки, след което ще стане ясно окончателното бъдеще на перничани.

„Ако се появи новина, ще я разглася от площада в Перник. Никога не съм се заблуждавал общината да финансира Миньор. Видяхме се с момчетата в съблекалнята. Не съм човекът, който може да каже какво е бъдещето на Миньор. Аз съм изпълнител в клуба. Има си собственик и той може да каже какво е бъдещето на клуба – положително или отрицателно. Трябва да проведа среща със собственика, за да кажа. Тази среща от една седмица я чакам, може да се състои днес вечерта, може утре", каза изпълнителният директор генерал Димитров.

Кметът Росица Янакиева заяви, че трябва да се случи чудо, за да може община Перник да финансира отбора.

"Футбол в града винаги ще има, ние имаме много детски школи. Именно там общината трябва да помага. А за бъдещето е най-точно и коректно да се създаде въпроса на собственика – Минна компания. С тях съм водила разговор. Към настоящия момент нищо оптимистично не мога да кажа. Преди малко разговарях с човека, който управлява Минна компания. Поне за момента той каза, че няма нищо ново. Вероятно над 3 млн. лв. са настоящите дългове. Общината би направила доста финансови лишения, ако финансира дружество, регистрирано по търговския закон", каза Янакиева.


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ